Nordjysk ridecenter bag nyt legat til ryttere

Andreas Helgstrand giver økonomisk hjælp til ridesporten for på den måde at give noget tilbage. Legatet skal gå til en person, der sætter sig mål og kæmper for det.

Andreas Helgstrand giver økonomisk hjælp til ridesporten for på den måde at give noget tilbage. Legatet skal gå til en person, der sætter sig mål og kæmper for det.

Helgstrand Dressage, der står bag et nyt legat, der er klar til at blive uddelt, ejes og drives af OL-bronzevinder Andreas Helgstrand og hans kone Marianne. Sammen med deres to børn William og Alexander bor de på Møgelmosegaard i Vodskov tæt ved Aalborg, hvor forretningen også er etableret.

- Den hjælp, jeg har fået gennem min karriere har være altafgørende for, hvor jeg står i dag, og derfor er det vigtigt for mig at give noget tilbage til sporten. Og det føler jeg, at jeg gør med dette legat, fortæller Andreas og tilføjer, at legatet skal uddeles én gang om året.

I dag er Helgstrand Dressage et topmoderne salgs- og træningscenter med afdelinger i Danmark, Tyskland og USA. De i alt 300 heste trænes dagligt af virksomhedens små 100 ansatte.

Og første legatmodtager er allerede fundet. Det bliver 42-årige Maria Claumarch, der skal have legatet.

Maria Claumarch kom den 31. oktober sidste år ud for et uheld i stalden, som skulle vise sig at vende op og ned på hendes liv. Hun blev sparket af en hest på knæet og kom på hospitalet for at få det fikset – men på grund af en fejl endte det med, at hun fik amputeret sit venstre ben til og med knæet. Maria Claumarch, som har redet hele sit liv og til daglig arbejder med unge mennesker og heste hjemme på gården på Amager, har et stort ønske, og det er at kunne vende tilbage i sadlen og ride mere end bare skridt. Sit ben har hun fået erstattet med en protese, men benprotesen kan ikke bruges til ridning.

Derfor har hendes veninder nu startet en officiel indsamling "så hun kan få sit liv tilbage, genoptage sit arbejde og forhåbentlig få sin største drøm opfyldt; at deltage til VM 2022 i paradressur".

Et rideben koster 150.000 kr, og med de 10.000 kroner fra Helgstrand Dressage i Nordjylland, er hun et stykke nærmere.

Andreas Helgstrand var ikke et sekund i tvivl om, hvem det første legat skulle gå til.

- Jeg bliver rørt over personer som Maria og hendes venner, der kæmper så meget for en sag. Det fik mig til at tænke på, hvordan jeg selv er kommet hertil, hvor jeg er i dag. Og det er i høj grad troen på, at det hele nok skal lykkes, bare man kæmper for det. Derfor er jeg heller ikke et sekund i tvivl om, at legatet i år tilfalder Maria. Jeg ved, hvor svært jeg ville have det, hvis jeg ikke kunne ride hver dag. For os er hestene vores levevej, men det er også vores store passion, fortæller Andreas Helgstrand, CEO og grundlægger af Helgstrand Dressage.

28:31

Se eller gense programmet Spidserne med Andreas Helgstrand

Luk video

Det er ikke alene fordi, det er en rørende historie, at Helgstrand Dressage har valgt, at det første legat skal gå til Maria Claumarch, men også fordi idéen med legatet er at tildele det til personer, der har sat sig et mål og sætter alt ind for at realisere det.

- Den hjælp, jeg har fået gennem min karriere har være altafgørende for, hvor jeg står i dag, og derfor er det vigtigt for mig at give noget tilbage til sporten. Og det føler jeg, at jeg gør med dette legat, fortæller Andreas, der fortæller, at legatet skal uddeles én gang om året.

For at kunne ansøge om legatet skal du være rytter og have et ridemæssigt mål, som du arbejder hen i mod. Store som små mål er velkomne, og det gælder både spring- og dressurryttere. Såvel danske som udenlandske ryttere kan komme i betragtning, og såfremt det er en udenlandsk ansøger, skal videoen være på engelsk. For at komme i betragtning skal ansøgeren lave en video, hvori ansøgeren præsenterer sig selv og sit mål samt beskriver, hvordan legatet kan hjælpe ansøgeren på vej til at opnå dette mål.

Forsiden lige nu