18-årige Mikkel B. Andersen bliver betegnet som en speedwaykomet og skal Foto: Privatfoto

Nordjysk speedwaytalent i spidsen ved hold-VM

Når der på lørdag skal køres U21-VM for hold i Sverige, er det med nordjyden Mikkel B. Andersen i spidsen som holdkaptajn.

Han måtte en tur på skadestuen under VM for U21-speedwaykørere i England i juni. Han blev kørt ned bagfra to gange. Og måtte nøjes med en næstsidsteplads.

Men alt det er glemt, når 18-årige Mikkel B. Andersen på lørdag den 20. august deltager i U21 VM for hold i Norrköping i Sverige. Her har han nemlig fået det ærefulde hverv at fungere som holdkaptajn, når det danske hold kaster sig ud i finalen iført blå hjelme.

- Jeg vil gøre mit bedste for at skabe en god holdånd, og hvis vi alle kan levere optimalt, ser jeg ingen grund til, at vi ikke kan vinde, selv om polakkerne er favoritter, siger Mikkel B. Andersen forud for VM-finalen.

Favoritværdigheden ligger per tradition hos det polske landshold, som er anført af Bartosz Zmarzlik, seniorholds-verdensmester i 2016, og som otte gange har vundet U21 VM for hold. Men Mikkel B. Andersen tror på chancen, hvis ellers han og holdet kan ramme dagen og undgå fejl.

De tager hul på VM'et fredag eftermiddag, hvor der er træning, så de kan lære banen at kende inden lørdagens løb. Banen i Norrköping er nemlig lille, krævende og med spidse sving, der kan give udfordringer.

Holdet med Mikkel B. Andersen i spidsen er et helt nyt kuld, der skal løfte arven efter forgængerne, som vandt sølv i Australien. Både kørere og trænere forventer et tæt løb og masser af spænding.