Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, fortalte i dag på et pressemøde, at han stopper som partiets frontfigur. Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Nordjysk talsperson: - Det rigtige tidspunkt, at Uffe Elbæk siger stop

Alternativets politiske leder meddelte i dag, at han stopper. Partiets nordjyske talsperson roser Uffe Elbæk for at personliggøre politik.

Uffe Elbæk oplyste i dag på et pressemøde, at han stopper som Alternativets politiske leder.

Planen er, at der bliver indkaldt til et ekstraordinært landsmøde 13. januar 2020, hvor man fastlægger processen for videreførelsen af partiet, og endnu et møde 1. februar, hvor der skal findes en ny politisk leder.

Alternativets nordjyske talsperson, Bente Holm Villadsen, mener, at det er det helt rigtige tidspunkt, at Uffe Elbæk vælger at trække sig tilbage.

- Vi har netop haft et par vigtige politiske sejre, da vi var med i finansloven og klimaloven, siger Bente Holm Villadsen.

Håber på en proces

Hun håber, at Alternativet kommer i gang med en god proces, så partiet kan finde frem til, hvem der skal være partiets nye leder. Og selv om Uffe Elbæk på mange måder har tegnet partiet helt fra begyndelsen, så er det ikke ensbetydende med, at han er inde over alle beslutninger.

- Set her fra Nordjylland plejer vi jo ikke at arbejde med, at vi har Uffe med ind over hele tiden, men arbejder ud fra det, der er vores politiske grundlag, siger Bente Holm Villadsen.

Hun peger på, at Uffe Elbæk har en vis alder, og at det kan være baggrunden for, at han har valgt at stoppe, både fordi det er et godt tidspunkt for ham selv, men også for partiet.

Uffe Elbæk har været en vigtig inspirator

Efter det seneste valg til Folketinget, hvor Alternativet gik tilbage, har partiet foretaget en række evalueringer, og på spørgsmålet om disse evalueringer kan ligge til grund for, at Uffe Elbæk nu vælger at slippe tøjlerne, siger Bente Holm Villadsen:

- Nej, det tror jeg faktisk ikke. For konklusionen på evalueringerne har været, at det var en rigtig beslutning, at Uffe skulle være vores statsministerkandidat, siger Bente Holm Villadsen, som også mener, at Uffe Elbæk har været en fantastisk inspirator i partiet, og at han har været god til at personliggøre det politiske.

- Han har også har været med til at forandre mit liv, da jeg ikke var politisk aktiv, indtil Alternativet blev stiftet. Jeg håber, at han også i fremtiden på en eller anden måde vil få en rolle i partiet, siger Bente Holm Villadsen.

Susanne Zimmer: Noget af et chok

For det nordjyske Folketingsmedlem for Alternativet, Susanne Zimmer, var det noget af en bombe, der sprang, da Uffe Elbæk meddelte, at han stopper som politisk leder for partiet. 

- Det var noget af et chok at få. Han er en rigtig god leder, god at arbejde sammen med, visionær og fuld af energi, siger Susanne Zimmer, der dog mener, at det er det rigtige tidspunkt for ham at træde tilbage. 

Hun mener, at det giver den nye politiske leder ro til at finde sine fødder før et nyt valg. 

Se et længere interview med Susanne Zimmer herunder. 

04:43

Susanne Zimmer, medlem af Folketing for Alternativet, om Uffe Elbæks farvel som politisk leder for partiet. 

Luk video