05:27

TV2Nord  besøgte igen Camilla Behr Carlsen sidste efterår og i videoen viser hun, hvorfor hun nu ikke blot er landets bedst - men verdens bedste. Foto: Michael Andersen Video: Michael Andersen

Nordjysk triumf: Camilla blev verdensmester i poledance

En drøm er blevet virkelighed for den 28 årige nordjyske poledancer, Camilla Behr Carlsen, hun er netop kåret som verdens bedste poledanser.

"I freaking did it". Sådan skriver den nordjyske poledanser på sin Facebook-side, da hun forleden vandt verdens største poledancekonkurrence; ole Theatre World i kategorien Pole Art Pro. Konkurrencen fandt sted i England.

- Nu kan jeg kalde mig verdensmester, lyder det fra en glad Camilla Behr Carlsen.

Den unge kvinde fra Aalborg er vant til flotte priser, tre år i træk har hun vundet det uofficielle danske mesterskab - Danish National i Poledance, men nu er nordjyden nået et kæmpeskridt videre.

Og det lå ikke helt i kortene fra starten, da Camilla Behr Carlsen begyndte sin karriere som poledanser, for dengang var hun nemlig ikke ret vild med at hænge med hovedet nedad. Hun manglede styrke og kondition. Men efter et halvt år var hun solgt til den fysisk krævende sport.

- Det var faktisk lidt et tilfælde, at jeg kom i gang med poledance. Jeg havde en veninde, der skulle til DM, og så fik hun mig med på at prøve det af. Jeg har altid godt kunnet lide at optræde, og hvis du vil optræde med poledancing, så skal du konkurrere, så det måtte jeg jo i gang med, fortalte hun til TV2Nord tilbage i 2016, da hun vandt sit første danmarksmesterskab. 

- Folk, der ikke kender til sporten, kan godt grine og tro, at jeg har vundet, fordi jeg har tjent flest penge inde på en stripklub. Men folk i miljøet og min familie er jo vildt stolte af mig, så jeg kunne ikke være mere glad, fortalte hun.

Umiddelbart efter VM-titlen i England lyder beskeden fra Camilla Behr Carlsen på Facebook:

- Før nogen spørger mig, hvad jeg nu skal gå efter, så er svaret, at det har jeg ingen ide om, men jeg skal formentlig bare hjem i seng i et par dage.