Foto: Michael Andersen

Nordjysk valgt Jelved bliver kulturminister

Den nordjyske formand for De Radikale jubler over Marianne Jelveds nye status som minister.

Det er en stor nyhed for De Radikale i Nordjylland, at hun får posten som kulturminister. Selvom Marianne Jelved har boet i København i mange år, så er hun valgt ind i Folketinget i Hjørring-kredsen.

Efter Uffe Elbæks exit blev det onsdag besluttet, at Marianne Jelved skal være den nye kulturminister.

Den 69-årige gruppeformand Marianne Jelved er en af Folketingets mest erfarne politikere, og hun blev valgt ind i Folketinget i 1987. Siden 1990 er Marianne Jelved opstillet i Nordjylland. Og også derfor er De Radikales nordjyske formand, Nicolaj Holm særligt stolt over hendes nye ministerpost.

- Jeg er lykkelig. Både som kulturfaglig og som Mariannes formand. Og ikke mindst som nordjyde. Det er et meget stærkt valg, som Margrethe har truffet. Jeg kunne ikke forestille mig bedre kulturminister end Marianne, siger han.

Marianne Jelved har tidligere været minister - dengang i en regering med socialdemokraten Poul Nyrup Rasmussen ved roret.

I følge Ritzaus oplysninger skal Jelved klokken 13.00 i audiens hos dronningen, mens der er afskedsaudiens hos dronningen for Elbæk klokken 13.30. Senere er der overdragelse i Kulturministeriet.