Nordjyske Asetek får kæmpe ordre

00:36

Stifter og administrerende direktør André Eriksen Foto: Michael Bo Rasmussen

André Sloth Eriksen, adm. direktør og grundlægger af Asetek a/s. Foto: Pressefoto

Asetek kølesystem. Foto: TV2 Nord

1 af 4

Asetek, der udvikler kølesystemer til computere og servere, har fået en kæmpe ordre på at levere til den amerikanske regering.

Alle computere, lige fra den sløve støvede hjemmecomputer til den top hemmelige NSA server med data om dig og mig har brug for at køle.

I den forbindelse kender vi nok alle blæseren, der sidder et sted omme bag ved alle ledningerne. Men hvis man nu har en hær af servere, der skal køle, kan det både give en hel del larm med alle de blæsere, men det koster også en masse strøm.

Nordjyske Asetek har de sidste 15 år udviklet kølesystemer, der er baseret på vandkøling, der blandt andet er meget mere strømbesparende. Asetek har netop fået firmats største ordre. Nordjyderne, der også har kontor i USA og produktion i Kina, skal levere kølesystemer til et af den amerikanske regerings vigtigste laboratorier, skriver Asetek i en pressemeddelelse.

Den nordjyske teknologivirksomhed indgår altså en aftale med amerikanske Penguin Computing om at levere de energibesparende vandkølingssystemer til hundredvis af såkaldte serverracks til den amerikanske regering.

Forsiden lige nu