Foto: Scanpix

Foto: Goh Chai Hin, Scanpix

1 af 2

Nordjyske badmintonstjerner videre i Hong Kong

Både spillere og fans har haft sved på panden, da de tre nordjyske badmintonstjerner, spillede sig videre ved Hong Kong Open.

Både Jan Ø. Jørgensen og damedoublen med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen har torsdag spillet sig videre til kvartfinalerne ved Hong Kong Open i badminton. Men det var ikke uden besvær.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, der vandt sølv ved OL i Rio, mødte i anden runde det amerikanske par Vivian Hoo og Khe Wei Woon, og efter at have tabt første sæt massivt med 10-21, kom danskerne igen.

Læs også TV: Nordjyske OL-helte fortsætter

Andet sæt startede ligeså trægt som første, og amerikanerne kom foran 3-0 før nordjyderne kom på tavlen. Herfra fulgtes de to par ad, men amerikanerne bevarede en smal føring til stillingen var 7-7. Derefter stak OL-sølvvinderne af.

7-7 blev transformeret til 15-9 og slutteligt til 21-11. Altså en næsten ligeså stor lussion som danskerne fik i første sæt.

Kampen måtte ud i det trejde og afgørende sæt, men det var ingen tvivl om udfaldet. Juhl og Pedersen kom på 5-0 inden amerikanerne kom på tavlen, og den store føring blev bevaret og udbygget til resultatet 21-9. 

I kvartfinalen møder nordjyderne det thailandske parJongkolphan Kititharakul og Rawinda Prajongjai.

Jan Ø. Jørgensen, der senest triumferede som vinder af China Open, er ligeledes videre til kvartfinalen i Hong Kong. Han måtte også ud i tre sæt for at gå videre. Modstanderen var Nan Wei fra Hong Kong, og ligesom i damedoublen gik første sæt imod danskeren, der tabte 19-21.

Læs også Triumf: Målløs Jan Ø. Jørgensen vinder China Open

Andet sæt gik klart til Jan Ø. Jørgensen med 21-13, og så kunne man håbe, at danskeren, der er nummer tre på på verdensranglisten, var blevet godt varm, så han hurtigt kunne sikre sig sejren. Men ak.

Nan Wei, der er nummer 27 på verdensranglisten, var foran stort set hele sættet, og fik to matchbolde ved stillingen 20-18. Jan Ø. Jørgensen kæmpede sig dog tilbage og byttede rundt på rollerne, så han til sidt vandt sættet og kampen med 24-22.