LIGE NU:

Nordjyske biografer digitaliseres i stor stil

Slut med afbrydelser midt i filmens absolutte spændingsscene. De nordjyske biografer ruster sig mod knækkede filmruller og rider nu med på den højteknologiske bølge.

I Pandrup Kino arbejder man på højtryk for at blive klar til åbningen om 14 dage. Den gamle filmfremviser er sat ned i foyeren, mens den nye digitale projektor er ved at blive installeret.

- Vi glæder os helt vildt til at få lov til at vise film igen, fortæller Poul Anker Ersly, der er teknisk ansvarlig i Pandrup Kino.

 

Siden 1923 har biografen ellers sværget til filmruller, men nu er det forbi. Som så mange andre mindre biografer springer Pandrup Kino nu med på 3D-teknologien.

- Det er ganske enkelt nødvendigt for vores eksistensgrundlag. I de ti år, jeg har været her, har vi kun vist tre premierefilm, fordi der var for få kopier af filmrullerne, og de største biografer løb med dem. Med digitaliseringen kan alle biografer komme til, og så kan vi også ude i de mindre byer vise de bedste film, så snart de kommer til landet, siger Poul Anker Ersly.

 

Pandrup Kino er samtidig med den ny digitalisering ved at renovere bygningen, så alt står klar, når biografen åbner igen den 3. august.