Foto: Thomas Gaardsmand

Nordjyske bokseklubber i historisk samarbejde

Box-Team Nordjylland hedder et nyt samarbejde, der skal skabe eliteboksere og styrke sporten i Nordjylland.

Indtil nu har de slås mod hinanden. Men nu går de nordjyske bokseklubber sammen i et fællesskab, der skal få nordjyder til at præge dansk boksning.

Initiativet hedder Box-Team Nordjylland, og medlemmerne skal i højere grad træne sammen, sparre med hinanden og hjælpe hinanden med at arrangere stævner. Målet er, at der i samtlige vægtklasser i finalerne ved de store stævner skal være en nordjyde repræsenteret.

- Det kan blive rigtig, rigtig godt – især hvis vi kan få opmærksomhed omkring sporten, så det bliver ligesom i gamle dage. Vi er ikke synlige nok lige nu, siger Kim Aarestrup, der er formand for Pandrup Bokseklub, der har knap 25 medlemmer.

Samarbejdet har været længe undervejs, og der har været bump på vejen. Men bumpene er erstattet med begejstring, siger Kim Aarestrup.

- Vi har savnet et samarbejde. Der har været alt, alt for lidt.

Kim Aarestrup, Formand, Pandrup Bokseklub

- Vi har savnet et samarbejde. Der har været alt, alt for lidt. Det gør mig rigtig glad, at vi kan gøre det her – også for sportens skyld, siger han.

TV2 Nord fortalte tilbage i marts 1994, at sporten var i krise. Dengang opfordrede legenden indenfor boksning, den tidligere europamester Børge Krogh, klubberne til netop at samarbejde.

- Der er sket det, at man i Aalborg ikke har kunnet forstå at samarbejde i rigtig mange år. Det har ført til, at Aalborg står, som den gør. Der skal samarbejde til for at Aalborg tager boksetronen, sagde han dengang for 23 år siden.

Børge Krogh er nu pensionist, og følger ikke boksning så tæt længere. Men han er begejstret for at høre om det nye samarbejde.

- Et samarbejde gør, at man får de bedste boksere. De bliver bedre og bedre, når de træner med hinanden i stedet for at stå i hver sin klub.

Børge Krogh, tidligere europamester

- Et samarbejde gør, at man får de bedste boksere. De bliver bedre og bedre, når de træner med hinanden i stedet for at stå i hver sin klub. Jeg er sikker på, at det vil få flere til at synes, det er interessant, siger han.

Kim Aarestrup oplever allerede nu, at interessen for boksning så småt er vokset. Der sker noget. Og med det nye samarbejde skal nordjyderne altså igen mænge sig med de mest hårdtslående.

- Det bliver nemmere at spotte talenterne, for det bliver attraktivt at komme med til træningssamling, siger Kim Aarestrup.

Se indslaget fra 1994 her:

02:52 Luk video