SENESTE NYT:

Nordjyske borgmestre til transportministeren: - Drop dine planer om automatisering af fjordbroerne

Nordjyske borgmestre er gået sammen om at sende et åbent brev til transportministeren.

Fem nordjyske borgmestre har tirsdag morgen sendt et åbent brev til transportminister Benny Engelbrecht.

Borgmester Mogens Jespersen i Mariagerfjord Kommune, borgmester Ulla Vestergaard i Thisted Kommune, borgmester Mogens Christen Gade i Jammerbugt Kommune, borgmester Per Bach Laursen i Vesthimmerlands Kommune og borgmester Hans Ejner Bertelsen i Morsø Kommune er alle afsendere af brevet, der beder regeringen om at genoverveje planerne om at afskaffe brovagterne på fjordbroerne.

De mener, at regeringen har fejlet i beslutningen om at fjerne brovagterne fra henholdsvis Hadsundbroen, Aggersundbroen og Vilsundbroen.

- Det handler ikke bare om at åbne og lukke broerne ved tryk på en knap. Det er et krævende job, som stiller krav om faglig indsigt, opmærksomhed og stort lokalt kendskab. En brovagt skal have øje på hver finger og være på pletten, hvis uheldet er ude. Og det giver os tryghed i hverdagen, skriver de fem borgmestre.

Se historien som videoindslag:

Beslutningen er truffet

Brevet er sendt på baggrund af rygter om, at transportministeren allerede har taget beslutningen.

- Vi råber nu op, når Vejdirektoratet på dine vegne meddeler os, at du allerede har truffet beslutningen, inden du har haft en dialog med os, som vi så indtrængende har anmodet om, skriver de.

Udspillet om fjernstyringen af fjordbroerne sker som en del af Regeringens seneste plan om at skabe en bedre balance mellem de store byer og mindre bysamfund i provinsen. Det mener de fem borgmestre dog ikke, er en måde at gøre det på.

- At man vil sænke serviceniveauet for sejlerne, så broen kun åbner en gang i timen, virker ikke just fremmende for udviklingen, skriver de i brevet.

De opfordrer transportministeren til et besøg i Nordjylland, før den endelige beslutning træffes.

- Vi står klar ved brohusene med kaffe på kanden og munden fuld af argumenter. 

TV2 Nord har tidligere skrevet om regeringens plan om fjernstyring af fjordbroerne. Læs artiklen her: