Seneste nyt:

Nordjyske festivaler gjorde comeback efter corona – sådan er det gået

Efter to års coronapause var både Nibe Festival og Skagen Festival tilbage i det nordjyske sommerland.

90 koncerter, 19 tons isterninger til drinks og 300 km toiletpapir – så har du i grove træk opskriften på Nibe Festival, som for første gang siden 2019 var tilbage.

Det var til stor glæde for festivalleder Peter Møller.

- Det har været en stor, udfordrende rejse, at komme tilbage og lave en festival, men det har været superfedt, og vi har sendt en masse glade mennesker hjem, fortæller han.

quote Det har været svært at få de nødvendige frivillige kræfter, men vi nåede flot i mål med 625 frivillige – vi plejer at have 650

Lis Jensen, Formand, Skagen Festival


TV2 Nord har tidligere skrevet om, hvordan det kneb med at få de frivillige, som festivaler er så afhængige af, ombord.

Det har også gjort sig gældende til Nibe Festival, og når Peter Møller gør status, er det et af ”hullerne i osten”.

Det tager dog ikke glæden ved at være tilbage i Skalskoven fra ham.

Hør, hvad festivalgæsterne tænkte om at være tilbage på Nibe Festival: 

- Det er klart, at vi har presset den frivillige organisation. Vi kunne godt tænke os, at det ikke havde været helt så strabadserende, for tingene er ikke kommet let, da intet er som det plejer, forklarer Peter Møller.

Han kan nu se tilbage på en festival, som på trods af en udsolgt lørdag samlet set ligger lidt under 2019-niveau målt på billetsalg - til gengæld sætter omsætningen rekord. 

23 millioner kroner har barer og boder omsat for. Hvis man inkluderer billetsalget, ender omsætningen på omkring 40 millioner kroner, hvilket altså er rekordhøjt. 

- Lørdag var udsolgt, fredag var næsten på niveau med 2019. Onsdag og torsdag lå cirka 10 procent under normalen, lyder det.

Peter Møller oplyser, at Nibe Festival har ramt budgetterne. Der blev solgt færre partoutbilletter, men til gengæld flere dagsbilletter.

Nibe Festival i tal


Skagen Festival også under 2019-niveau

Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival, var også tilbage – endda til 50-års jubilæum. Her kunne man blandt andre opleve Dorthe Gerlach og Folkeklubben.

Også her var glæden over at være tilbage stor.

- Vi har haft en forrygende festival, fortæller formand for Skagen Festival, Lis Jensen.

På trods af, at de i Skagen også måtte på frivilligjagt, mødtes enderne til sidst.

-Det har været svært at få de nødvendige frivillige kræfter, men vi nåede flot i mål med 625 frivillge – vi plejer at have 650, siger Lis Jensen.

Her kan du smage på stemningen til årets Skagen Festival: 

Skagen Festival havde i år et salg, som ligger 16 procent under niveauet fra 2019.

- Der har ikke været de mennesker, der plejer, men vi har konkurreret mod Tour de France og DGI-landsstævne – så det kan være en forklaring, lyder det.

Lis Jensen forventer ikke, at Skagen Festival når budgettet, men understreger, at Skagen Festival nok skal vende tilbage næste år.

Det samme gælder for Nibe Festival:

- Du kan bande på, at der kommer festival næste år. Det glæder vi os rigtig meget til – så kører tingene forhåbentlig mere normalt, slutter Peter Møller.