LIGE NU:

Nordjyske flygtninge på ferie

Ferie er ikke det, der står øverst på listen, når flygtningefamilier skal prioritere, hvad starthjælpen skal gå til - for når de faste regninger er betalt, er der ofte ikke meget tilbage. Derfor arrangerer Røde Kors' afdelinger i Nordjylland en ferielejr for at give flygtningene en god oplevelse.

Røde Kors' afdelinger i Sæby, Frederikshavn, Skagen og Dronninglund arrangerer ferielejr for kommunens flygtningefamilier for at give dem et tiltrængt pusterum fra en ofte svær hverdag. I alt deltager 62 børn og voksne på ferielejren.

- Konceptet er, at vi gerne vil give nogle mennesker, der ikke har råd til at tage på ferie, en god oplevelse. Vi har holdt ferielejr siden 2005, og vi får positive tilbagemeldinger fra de familier, som har været med - flere spørger, om de kan komme igen næste år, fortæller aktivitetsleder Ruth Christensen fra Røde Kors i Åbenrå.

På lejren får familierne mulighed for at møde andre mennesker - både andre familier, men også de mange Røde Kors-frivillige, som hjælper til. I følge Røde Kors er det sociale samvær er vigtig, for når man er flygtet til et andet land langt fra venner og familie, kan det være svært at opbygge et nyt netværk og lære nye mennesker at kende.
Derfor er der masser af aktiviteter på ferielejren, der skal ryste deltagerne sammen.

- På lejren skal børnene og andre barnlige sjæle blandt andet lave cirkus sammen med nogle lokale gøglere. Og der er kreativt værksted for de voksne samt aftenløb med spejderne, siger Ruth Christensen og tilføjer, at lejren sluttes af med en burmesisk festmiddag tilberedt af en familie fra Burma/Myanmar.