Seneste nyt:

Nordjyske forældre er bekymrede over corona-smitte

Nye regler øger smitterisiko og skaber bekymring blandt forældre i Nordjylland, viser undersøgelse fra YouGov.

I denne uge er over 700.000 elever i danske folkeskoler, privatskoler og efterskoler vendt tilbage til tætpakkede klasselokaler. Børne- og Undervisningsministeriet har nemlig nemlig for første gang siden coronakrisen givet grønt lys til, at der igen må være op til 30 elever i hver klasse. Det øger smitterisikoen, når børnene sidder tæt i de ofte små klasserum, ifølge flere virologer.

En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for ingeniør-, arkitekt- og rådgivningsvirksomheden Rambøll viser, at de mange elever i klasserne skaber utryghed hos fire ud af fem forældre i Danmark (82 procent), ifølge en ny undersøgelse. Den tendens bekræftes i Nordjylland, hvor 83 procent af forældrene er bekymrede (i meget høj grad/i høj grad/i nogen grad/i mindre grad bekymret).

- Forældrene er bekymrede for, at deres barn bliver smittet med corona efter sommerferien, fordi skolerne kan fravige kravet om 1 meters afstand i klassen, siger biolog og indeklimaekspert hos Rambøll, Niels Skals.

Ramt på to skoler

Fredag blev to 2. klasser fra Mellervangskolen i Aalborg sendt hjem på ubestemt tid, efter en elev var testet positiv for coronavirus, mens også Karensmindeskolen i Støvring fredag blev ramt af corona, da en elev fra udskolingen måtte sendes hjem i isolation efter et nært familiemedlem var blevet testet positiv for corona.

Undersøgelsen fra YouGov viser også, at lidt over hver femte (21 pct.) af alle adspurgte nordjyske forældre er i tvivl om, hvad deres børn kan gøre for at undgå at blive smittet. Det er særligt i situationer, hvor eleverne er på toilettet, sidder over for hinanden eller sidder ved siden af hinanden i klassen, der giver anledning til bekymring hos forældrene.

Om undersøgelsen

- Det er vigtigt, at man på skolerne bliver endnu bedre til systematisk at lufte ud og holde fast i de gode rutiner for god hygiejne, som der allerede er indarbejdet. Men det er også vigtigt, at alle kommuner, herunder også de Nordjyske tager højde for den nye virkelighed, når de renoverer og bygger nye skoler. Det kan de gøre ved at indtænke teknologiske løsninger i bygningerne som eksempelvis måling af luftkvalitet og mekanisk ventilation, siger indeklimaekspert Niels Skals fra Rambøll og fortsætter:

- Meget tyder på, at virus også kan overføres gennem luften. Og her er skolerne særligt udfordret, fordi 9 ud af 10 skoler er bygget før 1970, hvor der ikke var krav om ventilation og pladsen i mange klasser er trang. Og det er ikke de bedste rammer for en pandemi, hvor vi har lært at afstand er vigtigt, siger Niels Skals.

 

 

Klaus Toft

play Skoleleder glæder sig over genåbning, men holder fast i tiltag

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

270122 V1 19 IN Festival og markedssommer i vente Still

play Festivalleder og håndboldklub glæder sig over genåbning

Klaus Toft

play Skoleleder glæder sig over genåbning, men holder fast i tiltag

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

Til forsiden

Til forsiden