Foto: Arkiv foto. Claus Bjørn Larsen, Scanpix.

Nordjyske hospitaler mangler klovne

De Danske Hospitalsklovne søger nye hospitalsklovnelærlinge. Efterspørgslen fra børneafdelingerne er nemlig øget - især i Nordjylland.

Med sæbebobler, mimik og fis og ballade gør de danske hospitalsklovne en positiv forskel for børn på landets børneafdelinger.

Hospitalsklovnene kommer rundt på 27 forskellige hospitaller. I øjeblikket er der 37 og 8 under uddannelse. Men det er ikke nok.

De Danske Hospitalsklovne oplever nemlig en øget efterspørgsel fra børneafdelingerne specielt i regionerne Nordjylland, Syddanmark og Sydsjælland er der mangel. Danske Hospitalsklovne er derfor på udkig efter nye talenter og tilbyder pladser på den professionelle hospitalsklovneuddannelse.

- Vi vil gerne kunne tilbyde alle indlagte børn et møde med en hospitalsklovn, og vi gør vores bedste for at følge med. Men efterspørgslen fra hospitalerne er stor. Derfor vil jeg gerne opfordre talentfulde aspiranter fra de nordlige og sydlige dele af Danmark om at søge ind på uddannelsen til hospitalsklovn, siger direktør i Danske Hospitalsklovne, Kenneth Øhrberg.

For at blive hospitalsklovn skal man gennemgå halvandet års uddannelse, som er bygget op som en mesterlæreruddannelse med uddannelsesmoduler, Workshops og praktik.

Hospitalsklovne arbejder, som det er nu, typisk tre - fire timer om dagen tre gange om ugen og får honorar for deres arbejde.

Der er ansøgningsfrist til hospitalsklovneuddannelsen senest den 5. december 2016.