Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Nordjyske ingeniører får mindst i løn

De nordjyske ingeniørers lønstigninger er blandt de laveste i landet, mens ledigheden er landets højeste.

De nordjyske ingeniørers løn er lavere end deres fagfæller i resten af landet. Årets stigning på 3,2 pct. løfter heller ikke niveauet op. Det viser den seneste lønstatistik fra Ingeniørforeningen, IDA.

- Det afspejler, at det nordjyske arbejdsmarked for ingeniørerne ikke i samme grad har mærket efterspørgslen på ingeniører, som de har i andre egne af landet, siger formanden for IDA Nord, Niels Padkjær Pedersen.

Han er bekymret for antallet af ledige nordjyske ingeniører, der røget op til at være blandt landets højeste. Tal fra Ingeniørernes A-kasse, IAK, viser, at 4,6 pct. af ingeniørerne i Nordjylland er berørt af ledighed. Det er over den generelle ledighed blandt ingeniører er på 3,5 pct. på landsplan.

- En lille del af forklaringen på den høje ledighed kan findes i, at vi uddanner ingeniører i Aalborg, og for de nyuddannede tager det stadig længere tid at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det til trods for, at de unge er villige til at flytte sig efter et job, siger Niels Padkjær Pedersen.