LIGE NU:

Nordjyske kokke laver Nordens bedste fisk

I konkurrencen om at tilberede Nordens bedste fisk, var det det det danske hold som vandt konkurrencen foran nabolandende Sverige, Island og Finland.

Det danske hold bestod af de unge kokke holdkaptajn Kasper Nielsen tidligere Brøndums Hotel i Skagen, Christian Riise fra Brøndums Hotel, dog om kort tid det spritnye Bryghus i Hjørring, Lars Eiskjær og Thomas Pollman fra Mortens Kro i Aalborg.

Det var Food College Denmark og Culinary Institute of Denmarks der stod bag konkurrencen.

Under konkurrencen skulle deltagerne arbejde med nordiske og især nordjyske råvarer, først og fremmest fisk som helleflynder, havtaske, klipfisk, limfjordsøsters og vinterrodfrugter.

Vindermenuen bød blandt andet på saltet havtaske, østersbrandade, purløgspuré og sprød kartoffel til forret.

Hovedretten, der bragte stor glæde, bestod af krydderurtebagt helleflynder med løg i flere teksturer, den lokale specialitet fra Skagen moregot, en slags søbemad og gammel fattigmandskost.

Specielt det lokale og regionale islæt og det tydelige tema faldt i dommernes smag, som blev endnu mere overbevidst om danskernes evner da de fik en opdateret version af rødgrød med fløde til dessert. Bærgrøden var geleret og lå ovenpå et raffineret lag af stivnet bagt fløde.

Førstepræmien var på 10.000 kroner.