Nordjyske kokke vandt prestigefyldt konkurrence

Fem nordjyske kokke leverede en stærk præstation ved Copenhagen Cooking & Food Festival og hev sejren hjem i en prestigefyldt kokkekonkurrence.

Et hold bestående af fem nordjyske kokke var lørdag i særklasse og løb med sejren ved en prestigefyldt kokkekonkurrence på Copenhagen Cooking & Food Festival. Alt forløb efter planen for de nordjyske kokke, som også blev tilsmilet af en smule held.

- Vi var bedre på dagen og havde nok trænet mere hjemmefra end de andre hold. Vi var heldige med, at vi fik stillet mange af de råvarer til rådighed, som vi havde trænet med, så man kan sige, at de retter, vi lavede, lå lige til højrebenet for os, fortæller en af kokkene, Søren Birch fra restauranten Fusion i Aalborg.

Det nordjyske hold, som bestod af Søren Birch fra Fusion, Mikkel Jensen fra Rusk, Mads Hyllested fra Applaus, Simon Emil Christensen fra Fyrklit og Frederik Martinsen fra Svinkløv Badehotel var oppe imod et hold bestående af fem københavnske kokke.

- De fem nordjyske kokke var meget disciplinerede og fokuserede igennem hele konkurrencen, siger arrangør Sarah Kruse fra Kruse Development.

De nordjyske kokke imponerede dommertrioen, som blev udgjort af Ole Troelsø, Francis Cardenau og Bent Christensen. Sejren får kokkene til at drømme om endnu mere.

- Vi har fået sat Nordjylland på det gastronomiske landkort og vi håber, at det kan være med til at lokke flere madanmeldere herop. Det helt store mål er, at det på et tidspunkt kan kaste en Michelin-stjerne af sig, siger Søren Birch, som må erkende, at han er lidt træt dagen derpå.

- Det har været hårdt. Vi har trænet længe og har samtidig skulle passe vores arbejde, så der er blevet lagt mange kræfter i det, fortæller han.

Det nordjyske hold serverede denne menu

Forret
Glaseret jomfruhummer - sylt - grene på indmad
 
Crustade - taskekrabbe - urter
 
Selleri - jomfruhummer - bouillon med taskekrabbe og æggeblomme med sart røg
 
Hovedret
Havtaske stegt på ben - kantareller - lun sommersalat - blanquette med kål og peberrod
 
Syltet agurk og urtehave
 
Kåldolme - havgus - mandler

 

 
 
Foto: Gastromand.dk

TV2 Nord mødte de nordjyske kokke under træningen til konkurrencen. Se indslaget her:

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland