LIGE NU:

Nordjyske læger tvinges i lægevagt

Mellem 75 og 100 nordjyske læger tvinges nu til at arbejde for vagtlægeordningen. Lægerne mener, at de er pressede nok i dagligdagen.

Bent Faurholt Olesen er en af de praktiserende læger, som er blevet tvunget til at tage en vagt i lægevagtordningen. Det næste halve år skal han tage fire vagter.

Jeg er både ked af det og overrasket. Ked af det, fordi jeg kan mærke, at det suger nogle ressourcer, som er svære at undvære, fortæller Bent Faurholt Olesen.

Mellem 75 og 100 nordjyske læger bliver nu tvunget til at køre lægevagt. Tidligere kunne de praktiserende lægers egen organisation fordele vagterne ad frivillighedens vej. Men nu er det slut.

- Derfor må vi så sige til nogle, at I skal køre vagt. Det har jeg det utrolig dårligt med, siger Kaj Bernth, formand for de praktiserende læger i Nordjylland.

I øjeblikket mangler der 25 praktiserende læger i Nordjylland. Det betyder, at de 350 læger, som er tilbage må løbe stærkere. Derfor har mange - især de lidt ældre læger - ikke overskuddet til at melde sig som frivillige til den krævende lægevagtordning.

- Vi vil selvfølgelig kommet med nogle tiltag, så det bliver lettere at dække vagten. Vi må samtidig sige, at man er nødt til at begynde en oplysningskampagne, så man ikke overdriver brugen af lægevagten, siger Kaj Bernth.