LIGE NU:

Nordjyske politifolk: Bevæbnet hjemmeværn et skråplan

Regeringen vil lade Hjemmeværnet aflaste politiet, som bevogter den dansk-tyske grænse. Forslaget bliver præsenteret på et forligsmøde på tirsdag.

Lige nu er ca. 60 nordjyske betjente optaget af at stå vagt ved den dansk-tyske grænse i stedet for at passe deres job ved Nordjyllands Politi, og ifølge deres fællestillidsmand Jens Jørgen Møller Nielsen er de stærkt savnet på hjemmebanen.

-    Der er hårdt brug for at vores kolleger bliver aflastet, så set i det lys synes jeg det er fint, hvis Hjemmeværnet kan overtage nogle af vores opgaver ved grænsen, siger Jens Jørgen Møller Nielsen.

Men Dansk Folkeparti vil gå skridtet videre og vil udruste hjemmeværnsfolkene med sikkerhedsveste og våben, men der siger de nordjyske politimænd fra.

-    Det er et skråplan at komme ud på, for hvad bliver så det næste? Skal også sikkerhedsfirmaer have lov at bære våben? Det bør være forbeholdt politiet, siger fællestillidsmand Jens Jørgen Møller Nielsen, Nordjylland Politi.

Hjemmeværnets politiske chef, Kommitteret for Hjemmeværnet Bjarne Laustsen (Soc.dem.) er parat til at løse de opgaver, som Rigspolitiet eventuelt vil bede om hjælp til.

-    Nu har vi endnu ikke fået en officiel henvendelse, men vi stiller selvfølgelig op, hvis vi bliver bedt om det. Jeg tror ikke det bliver aktuelt, at vores folk skal løse opgaver med våben ved grænsen, og det vil da også være første gang i korpsets 67-årige historie, hvis det sker, siger Bjarne Laustsen.