LIGE NU:

Nordjyske politikere vil have tog nu

En delegation af nordjyske politikere rejser til Christiansborg. De kræver, at togsituationen i regionen forbedres nu og her.

I morgen, torsdag, rejser en delegation af nordjyske politikere til Christiansborg for at mødes med Folketingets Transportudvalg. De nordjyske politikere vil lægge pres på for at få forbedret togbetjeningen for både passagerer og gods her og nu.

På grund af den beskadigede jernbanebro, kører DSB's tog ikke i Vendsyssel på nuværende tidspunkt, selvom skinnearbejdet i landsdelen allerede er afsluttet.

Seneste melding er, at broen først er klar igen i 2013. DSB har meldt ud, at man vil undersøge mulighederne for at få genindsat nogle tog ved at transportere dem fra Sverige til Vendsyssel, og de nordjyske politikere vil nu lægge pres på for at få det til at ske.

- Det er mildest talt utilfredsstillende, at vi pga. et uheld i marts stadig står uden ordentligt togkørsel i Vendsyssel så lang tid efter. Det problem skal vi have løst hurtigst muligt, og derfor presser vi på for at få DSB til at genindsætte togene, selvom broarbejdet desværre trækker ud. Alternativt bør vi allerede nu tænke Nordjyske Jernbaner ind i en forbedring af togbetjeningen i Nordjylland i stedet for at vente til 2015, som det er på tegnebrættet i øjeblikket, siger regionsrådsformand Ulla Astman.