LIGE NU:

Nordjyske rappere hylder sygeplejersker

Seks nordjyske rappere, anført af Jonny Hefty, har skrevet en hyldestsang til landets sygeplejersker.

- Hold hovederne kolde og hjerterne varme.

Sådan lyder en af linjerne i et netop udgivet nummer, der hylder landets sygeplejersker.

Bag nummeret står hele seks nordjyske rappere i form af Jonny Hefty, LasseLyd, Lars Pank, Thomas Zjakalen Riddersholm, Anders Hornshøj Laugesen og Kaare Amstrup Olsen.

VIDEO: Hør hele nummeret her.

Allerede før vi trådte ind i 2020 havde WHO, Verdenssundhedsorganisationen, udråbt 2020 som sygeplejerskernes år. Netop den titel er sidenhen gået hen og blevet endnu mere aktuel, da netop sundhedspersonale verden over kæmper en lang og sej kamp for at hjælpe patienter smittet med COVID-19.

2020 blev oprindeligt valgt som sygeplejerskernes år, da det er 200 år siden, at Florence Nightingale, den måske mest berømte sygeplejersker nogensinde, blev født.

Og så er vi tilbage i Nordjylland og netop dagen i dag.

For d. 12. maj 2020 er det præcis 200 år siden, at Florence Nightingale blev født i Storbritannien. Derfor har de nordjyske rappere selvfølgelig valgt at udgive deres hyldest-nummer netop i dag. 

- 2020 er sygeplejerskernes år, så mig og nogle makkere sender lige en stor buket sprogblomster og en virtuel fælleskrammer til alle dem, der holder hovederne kolde og hjerterne varme <3 Nårh ja... og så er det 200 år siden Florence Nightingale blev født i dag, skriver Jonny Hefty på sin Facebookprofil.

Dansk Sygeplejeråd, Kreds Nordjylland har i et opslag delt musikvideoen til nummeret "Mod, sved og tårer".

- Sangen er med til at sætte fokus på, at det kan betale sig at investere i sygeplejersker og passe godt på dem. Ikke bare i den nuværende situation med coronavirus, udtaler Christina Windau Hay Lund, 1. kredsnæstformand for Dansk Sygeplejeråd i Nordjylland i opslaget.