Foto: Anders Christian Rasmussen

Nordjyske statsjob spares væk

Endnu engang mister Nordjylland arbejdspladser. Og igen er det statslige stillinger der forsvinder fra regionen.

To specialenheder under Beskæftigelsesregion Nordjylland skal lukkes ned - og tolv ud af 30 stillinger spares væk. Det kommer blandt andet til at gå ud over indsatsen for regionens unge arbejdsløse.

 

Det skuffer formanden for det regionale beskæftigelsesråd Erik Andersen.

 

Jeg blev utrolig ked af det da jeg hørte det. Jeg frygter at vi nu kommer til at svigte de unge. I stedet for at give dem en uddannelse og et arbejde, så risikerer vi at vi får nogle mennesker der skal gå på offentlige ydelser resten af deres liv.

 

Nedskæringerne betyder at medarbejdere, som koordinerede den nationale indsats mod unge arbejdsløse og som arbejdede med ligestilling, forsvinder.

 

Vi kan i Danmark ikke styrke den offentlige sektor fordi vi har et underskud på over 100 milliarder kroner og kassen skal fyldes op igen, siger Bjarne Laustsen fra Socialdemokraterne til TV2 / Nord.

 

Besparelserne på beskæftigelsesområdet skal finansiere de skattelettelser danske husejere sidste år fik til at lave boligforbedringer. I oppositionen undrer man sig over at man ikke har spredt besparelserne bredt ud.

 

Nu har den nye regering valgt at lave besparelserne i klumper og dermed rammer de Nordjylland ekstra hårdt og flytter statslige arbejdspladser til København. For de her opgaver skal jo løses et andet sted, siger Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti

 

I alt skal Beskæftigelsesministeriet spare 40 millioner kroner