LIGE NU:

Nordjyske superliga-spillere testet negative i coronatest

Samtlige spillere, trænere og øvrig stab omkring både AaBs og Hobros Superligahold er testet for Covid-19, og resultatet er, at alle er testet negative.

Testene er udført som følge af, at Divisionsforeningen har indgået aftale med KMD og Qlife om COVID-19-test af spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga.

KMD leverer datainfrastrukturen og Qlife leverer testudstyr, så spillere og ansatte testes for COVID-19 inden kampstart 28. maj og herefter kontinuerligt testes ugentligt gennem alle spilleuger.

Parterne har indgået en aftale om en COVID-19-testplan for spillere, dommere, og klubpersonale i 3F SuperLiga og NordicBet Liga. Sammen har Divisionsforeningen, KMD og Qlife udviklet en testprotokol, der bl.a. indebærer ugentlig test af spillere og personale. 

Begge hold og tilhørende stab er tirsdag testet, og alle skal igen i næste uge igennem samme test.

- Vi har presset på for at komme i gang med Superligaen, så må vi tage det med, at vi skal testes, det er vi nødt til at bakke op om, siger kommunikationsdirektør hos Hobro IF, Mikkel Højbo.

Hos Divisionsforeningen mener direktør Claus Thomsen, at det er helt afgørende for 3F Superliga, at man kan komme i gang med spillet, og få afsluttet alle kampene i sæsonen.

- Det kan kun ske, hvis vi kan gennemføre det på en ansvarlig måde, både over for spillerne og over for vores sundhedsvæsen. Fysisk kontakt kan ikke undgås i en fodboldkamp, og derfor er vi nødt til at tage ekstra forholdsregler for at minimere smittespredning, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.

Skal selv betale

Det er klubberne selv, der skal betale for hver enkelt test. Og selv om det kan synes besynderligt  netop som der fra sundhedsmyndighedernes side er åbnet for, at alle gratis kan få foretaget test for coronavirus, så er der ifølge Mikkel Højbo en forklaring.

- Det kan virke lidt grotesk, at vi selv skal betale, men jeg tror, at virkeligheden og åbningen af landet har overhalet den aftale, der er blevet lavet med Spillerforeningen, og så er der det særlige, at vi allerede dagen efter testen er taget, har resultatet, siger Mikkel Højbo.

Hobro IF har budgetteret med en ekstraudgift til netop coronatest på 300.000 kroner, og selv om det er en udgift, der belaster økonomien i den nordjyske Superliga-klub, så ser man optismistisk på det.

- Vi skal nok finde pengene, men det er klart, at det betyder noget for en klub som vores, siger kommunikationsdirektøren, som nu glæder sig over at truppen 2. pinsedag tager til Randers og spiller den første kamp, efter også fodbolden blev ramt af corona-krisen. 

Også spillerne hos Vendsyssel FFs førstehold er testet for coronavirus, oplyser klubben på Twitter, alle er testet negative - også trænerstaben. Vendsyssel FF er dermed klar til dagens træningskamp mod Randers.

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Retten i Aalborg

53-årig mand dømt for at voldtage sit eget barn

180521 Stork Still

play Flere storke på visit i Nordjylland: Engang var der 135 storkepar i én nordjysk landsby

Mikele Volpi

play Restauranter slipper ikke for at tjekke coronapas: - Vi er ikke kommet af med nogle restriktioner

Torben Hedegaard

Kommune handlede forkert i Torbens sag med dagpenge: - Det har været forfærdeligt

Til forsiden

Til forsiden