Foto: Lars Lyngdahl

Nordjyske sygehuse sender sms'er

De nordjyske sygehuse sender sms-påmindelser til patienterne.

17.950. Så mange gange udeblev patienter fra deres aftaler på de nordjyske sygehuse alene i første halvår af 2012. Det antal håber regionen nu på at nedbringe med et nyt tiltag, der skal minde borgerne om deres aftaler via sms.

Heidi Stubben Vangsgaard, der er lægesekretær på Aalborg Sygehus, glæder sig over, at hendes afdeling nu har mulighed for at sende sms-påmindelser til patienterne.

- Det er noget, vi har glædet os til længe. Og det er også noget, vi har brug for. Nogle gange oplever vi, at fire-fem patienter udebliver på én dag, siger Heidi Stubben Vangsgaard.

NemSMS hedder løsningen, der siden før sommerferien har kørt i pilotdrift på blandt andet Lungemedicinsk Afdeling på Aalborg Sygehus, hvor Heidi Stubben Vangsgaard arbejder. Kort fortalt giver den nye løsning sygehusene mulighed for automatisk at sende sms-påmindelser til patienterne forud for deres planlagte aftaler på sygehuset.

Udover at nedbringe antallet af udeblivelser er håbet, at NemSMS også kan være med til at nedbringe ventetiderne på de nordjyske sygehuse. Sygehusene kæmper nemlig med, at folk glemmer deres aftaler, og det har konsekvenser for ventelisterne.

- Når en borger glemmer en aftale på sygehuset i dag, er den pågældende tid ikke alene spildt, efterfølgende skal borgeren som regel også have en ny tid, hvilket er med til at forlænge vores ventelister, siger direktør Dorte Stigaard.

Hun håber derfor, at NemSMS kan hjælpe borgerne med at huske deres aftaler på sygehuset, så flere dukker op, eller så patienterne husker at aflyse deres tid, så en anden patient dermed får mulighed for at få gavn af den.