03:51

Foto: Lars Lyngdahl

1 af 2

Nordjyske unge bedst til at gennemføre gymnasiet

Flere unge nordjyder gennemfører en gymnasiel uddannelse end i resten af landet.

De nordjyske unge er de bedste i landet til at gennemføre deres påbegyndte gymnasiale uddannelse.

Hele 84,1 procent af de nordjyske unge knokler sig hele vejen gennem oldtidskundskab, historie og latin og ender med en studenterhue. På landsplan er tallet 79,2 procent. Det viser en analyse lavet af KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

- Det er positivt, at så mange gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse i Nordjylland, men der er stadig et stykke vej op til regeringens ambition om, at 95 % får en ungdomsuddannelse, siger Torben Pilegaard Jensen, der har lavet undersøgelsen.

I Nordjylland er det især de - relativt få - ikke-vestlige efterkommere på de gymnasiale uddannelser, der gennemfører deres uddannelse. Her er tallet helt oppe på 85,5 procent og det er en tendens, der er helt modsat tendensen i resten af landet.

- Det er rigtig godt at se, at så forholdsvis mange unge efterkommere og indvandrere har succes i de gymnasiale uddannelser i Nordjylland, siger Torben Pilegaard Jensen.

Den nordjyske succes bygger i høj grad på initiativer, der skal fastholde de unge på uddannelserne. Blandt andet arbejder man med at lette overgangen fra grundskolen til ungdomsuddannelserne samtidig med at man har tilbud, der støtter unge, der har det svært både fagligt og socialt.