Foto: Christian Henriksen

Nordjyske unge siger ja til Gud

I løbet af de næste måneder siger tusindvis af nordjyske unge ja til Gud. Nordjylland er den landsdel, hvor flest unge lader sig konfirmere.

Det er snart konfirmationstid, og i de nordjyske kirker vil tusindvis af unge i de kommende måneder sige ja til den kristne tro. Nordjylland er den landsdel, hvor flest unge lader sig konfirmere, og i de nordjyske kirker er de også særligt opmærksomme på at gøre noget for at gøre kristendommen interessant for den yngre generation.

Hasseris Kirke i Aalborg er et af de steder, hvor de kommende konfirmander har fået en anderledes introduktion til kristendommen. Her består konfirmationsforberedelsen blandt andet af at klippe og klistre plancher, hvor begreberne tro, håb og kærlighed tolkes, sammen.

- Det er noget anderledes i forhold til, hvad vi er vant til. Normalt sidder vi og hører en masse om bibelen og har en lille andagt, men nu samarbejder vi og skal tænke kreativt, som gør det mere underholdende, siger den kommende konfirmand Rasmus Pietraszek, som går i 7.a på Stolpedalsskolen i Aalborg.

Det er præst og projektleder i Aalborg Budolfi Provsti Benny Vindelev som sammen med sognepræst Mikael Byrial Jensen står for den alternative konfirmationsforberedelse.

- Det skal foregå på denne her måde, fordi variation i en konfirmandundervisning er rigtig vigtig, for at alle får lov at bidrage til temaet, siger Benny Vindelev.

Det er noget anderledes i forhold til, hvad vi er vant til. Normalt sidder vi og hører en masse om bibelen og har en lille andagt, men nu samarbejder vi og skal tænke kreativt, som gør det mere underholdende

Rasmus Pietraszek, kommende konfirmand

Konfirmandundervisningen adskiller sig meget fra den, de kommende konfirmanders forældre og bedsteforældre havde, før de skulle sige ja til Gud. Men noget tyder på, at det virker, for det er stadig populært blandt nordjyske unge at lade sig konfirmere.

- Jeg tror på Gud, og jeg tror på Kristendommen, siger Anne Linderoth, som også går i 7.a på Stolpedalsskolen.

- Jeg tror på Gud. Og så skal cirka alle andre i min klasse også konfirmeres, siger Rasmus Pietraszek.

Sidste år blev 78,6 procent af de nordjyske unge konfirmeret. Det er det højeste tal i hele landet. Benny Vindelev tror, at den mere moderne konfirmationsundervisning bidrager til, at de unge ikke vender kirken ryggen.

- Det betyder da også noget, at vi som kirke i Nordjylland er meget opmærksom på, at det er en vigtig investering i kirkens og de unge menneskers fremtid at forme en undervisning, der er anderledes, end det var i gamle dage, siger han.