00:24

To nordjyske værfter er af Forsvarsministeriet blevet udvalgt til til at være med til at byde ind på opgaven med at vedligeholde Marinehjemmeværnets skibe.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse forventer, at der kan indgås kontrakt om vedligeholdelse af Marinehjemmeværnets fartøjer i 3. kvartal 2016. Foto: TV2 Nord (Arkiv)

1 af 2

To nordjyske værfter med i kamp om stor ordre

Vestergaard Marine Service A/S og Jobi Værft A/S er med i slutspillet om en stor ordre på at vedligeholde Marinehjemmeværnets fartøjer.

Jobi Værft A/S fra Strandby og Vestergaard Marine Service A/S fra Frederikshavn er to af de fem firmaer, som Marinehjemmeværnet har prækvalificeret i kampen om at få opgaven med at vedligeholde Marinehjemmeværnets skibe. 

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har gennemført prækvalifikation i forbindelse med udbud af rammeaftale vedrørende vedligeholdelsen af Marinehjemmeværnets fartøjer. Syv danske værfter har anmodet om prækvalificering, hvoraf Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har prækvalificeret fem. Ingen udenlandske værfter har anmodet om prækvalificering.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse går nu videre med udbudsprocessen og har fremsendt opfordrings- og afslagsskrivelser til de berørte værfter.

De fem prækvalificerede værfter er:

  • Faaborg Værft A/S
  • Hvide Sande Shipyard, Steel and Service
  • Jobi Værft A/S
  • Søby Værft A/S
  • Vestergaard Marine Service A/S

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse forventer, at der kan indgås kontrakt om vedligeholdelse af Marinehjemmeværnets fartøjer i 3. kvartal 2016.