Nordjyske vindertegninger

Vindertegningen fra Vadum Skole. Foto: Vadum Skole

Vindertegningen fra Solsideskolen i Nørresundby.

1 af 2

Eleverne fra 4. klasse på Seminarieskolen i Aalborg, Solsideskolen i Nørresundby og Vadum Skole i Vadum har tegnet sig direkte ind på vinderpladsen i en stor tegnekonkurrence i forbindelse med Cyklistforbundets lygte- og reflekskampagne LYS PÅ - med Ludvig.

Kampagnen sætter fokus på at man skal huske lygter og reflekser i den mørke tid. 4. klasser fra hele landet har indsendt flere end 2.000 tegninger, der illustrerer, hvad der kan ske, når man glemmer lygter og reflekser på cyklen.

- Vi er glade for at se, hvor meget eleverne engagerer sig i kampagnen, fordi budskabet er så vigtigt. De ved, at konsekvenserne kan være store, når man glemmer lygter og reflekser. Alle de flotte tegninger vidner om, at eleverne har lært at tage trafiksikkerhed alvorligt. De ved, hvor cykellygterne og reflekserne skal sidde og er opmærksomme på at hjælpe hinanden med at komme sikkert gennem mørket. Det har derfor også været en svær opgave at udvælge årets vindere, siger kampagnechef fra Cyklistforbundet Loa Bendix

4. klasserne fra Nordjylland er blandt de 10 klasser, der vinder førstepræmien, der er en flot og lysende discokugle samt et gavekort på 1.000 kroner til en klassefest.

LYS PÅ – med Ludvig

Hvert år sætter Cyklistforbundet fokus på lygter og reflekser med kampagnen LYS PÅ - med Ludvig. Kampagnens formål er at øge børns viden om synlighed og dermed sikkerhed i trafikken gennem undervisningsmaterialer til 4. klasses elever på landets skoler. Over 42.000 elever fra hele landet har været med i kampagnen, der har kørt i hele november måned.
LYS PÅ – med Ludvig arrangeres af Cyklistforbundet i samarbejde med Foreningen Østifterne og Rigspolitiet. Læs mere på www.lyspaa.dk.

Forsiden lige nu