Nordjyske virksomheder snyder sig selv

Direktør i Forebyggelsesfonden, Charlotte Fuglsang, opfordrer nordjyske virksomheder til at søge støtte hos fonden. Foto: Lone Vad Dam

Forebyggelsesfonden og virksomheder var mandag samlet til konference i Aalborg. Fonden har siden 2007 støttet arbejdet med at forebygge fysisk og psykisk nedslidning på arbejdspladserne, men for få Nordjyske virksomheder benytter sig af fonden.

Nordjyske virksomheder kunne spare masser af penge og oven i købet få gladere og sundere medarbejdere, hvis de oftere sendte en ansøgning af sted til Forebyggelsesfonden. Sådan lyder udmeldingen fra fonden, der i dag var på besøg i Aalborg.

- Vi har ikke så mange ansøgninger fra nordjyske virksomheder, så derfor har vi besluttet at afholde konferencen i Nordjylland, for at udbrede kendskabet til fonden, siger direktør for fonden, Charlotte Fuglsang ti TV2/Nord.

Fonden har, i de 4 år den har eksisteret, støttet arbejdspladser over hele landet med i alt 1,1 milliard kroner. Nordjylland har modtaget 6 % af den støtte. Til sammenligning har Region Hovedstaden modtaget 42 % af støtten.

En af de få nordjyske virksomheder der har benyttet sig af fondens midler er virksomheden Wärtsilä, der arbejder med reparation og vedligeholdelse af skibe og både. En stor del af deres medarbejdere rejser rundt i verden på egen hånd, og står ofte alene med diverse problemstillinger.

Med støtte fra forebyggelsesfonden, har de det sidste år sat fokus på medarbejdernes trivsel, og det har båret frugt.

- Vi har fået endnu mere medarbejder inddragelse end vi har haft nogensinde før, så det har virkelig været en succes indtil videre, siger projektleder ved Wärtsilä  Danmark A/S, Christian Heidemann Andersen.
 
Med dagens besøg i Nordjylland, håber at flere nordjyske virksomheder vil følge eksemplet fra Wärtsilä.

- Vi vil jo gerne til næste ansøgningsrunde se, at vi har fået en stigning af antallet af ansøgninger fra Nordjylland, siger direktør Charlotte Fuglsang.

Forsiden lige nu