Nordmand erkender hashsmugling

En 36-årig nordmand erkender i retten i Hjørring sig delvist skyldigt i forsøg på hashsmugling.

Sigtelsen mod den 36-årige nordmand lyder på forsøg på smugling af 250 kilo hash, men den 36-årig mand ville i grundlovsforhøret i retten i Hjørring ikke erkende smugling af den store mængde hash. Han erkendte kun at have forsøgt at smugle 45 kilo hash til Norge fra Ålbæk.

Grundlovsforhøret i retten i Hjørring foregår bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning i sagen, da politiet ikke udelukker yderligere anholdelser i sagen.

Den 36-årige blev anholdt søndag aften, da det kom til skyderi mellem politiet og tre formodede hashsmuglere.Aktionen kostede en 49-årig nordmand livet, mens en 27-årig nordmand blev ramt af skud i brystet. Han er uden for livsfare, men må fremstilles i grundlovsforhøret uden selv at være til stede.

Desuden blev en PET-mand fra aktionsstyrken skudt to gange i lysken. Også han er uden for livsfare.

I forbindelse med aktionen beslaglagde politiet 250 kilo hash, men den 36-årige nordmand ville altså kun erkende besiddelse af 45 kilo.

Det var efter begæring fra det norske politi, at deres danske kolleger stod klar på havnen i Ålbæk mellem Skagen og Frederikshavn søndag aften, da en motorbåd kom fra Norge for at hente hash.