LIGE NU:

Norge indfører obligatorisk coronatest ved grænsen

Fra den 2. januar skal alle, der rejser ind i Norge fra et såkaldt rødt land, lade sig teste for coronvirus ved grænsen.

Frygten for øget smitte og den særligt smitsomme coronamutation, der er særligt udbredt i Storbritannien, men som også er fundet i Nordjylland, får nu den norske regering til at skærpe kravene for dem, der rejser ind i landet.

Fra den 2. januar, skal alle, der rejser ind i Norge fra såkaldte røde lande, tage en coronatest ved grænsen. Det skriver det norske medie NRK. I de tilfælde, hvor det ikke er muligt at tage en test ved grænsen, skal testen foretages senest et døgn efter ankomst til landet.

Kravet om coronatests gælder ved såvel grænser på land, som i lufthavne og ved færgeterminaler.

- Det indebærer, at personer, der tilbydes testning ved grænsen, som hovedregel skal lade sig teste der, siger den norske justitsminister, Monica Mæland, til NRK.

Overholdes kravet ikke, vil det medføre bøder.

Børn under 12 år er undtaget fra kravet om test, ligesom der også vil være nogle undtagelser for grænsependlere, langturschauffører, personer med kritiske jobfunktioner og diplomater.

Der er omkring 110 grænseovergange til Norge og regeringen planlægger at lukke de mindste i forbindelse med indførslen af det nye krav om testning.