SENESTE NYT:

NT lemper: Flere kan tage bussen efter påske

Den 6. april lemper Nordjyllands Trafikselskab deres restriktioner, så flere fremover kan få plads i busserne. Mundbind skal stadig benyttes.

Busserne i Nordjylland er for tiden kun fyldt halvt op med passagerer. Men fra den 6. april kan Nordjyllands Trafikselskab (NT) øge kapaciteten i busserne fra de nuværende 50 procent til 70 procent. Det sker samtidig med, at flere børn og unge skal tilbage i skoler og ungdomsuddannelser.

- Vi er glade for, at samfundet langsomt genåbnes, for vi vil om nogen jo gerne have kunderne tilbage i den kollektive trafik. Så det glæder vi os over, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg i NT.

Det er Transportministeriet, der har valgt at lempe restriktionerne efter dialog med NT. Trafikselskabet har haft væsentligt færre kunder end normalt det seneste år, fordi mange har arbejdet hjemme, og børn og unge i perioder også er blevet undervist hjemme. Selvom der nu åbnes for en kapacitet på 70 procent, så tror Mette Henriksen fra NT, at der går et stykke tid, før busserne har så mange med igen:

- Jeg tror ikke, kapaciteten bliver brugt fuldt ud med det samme. Men vi overvåger det selvfølgelig, og vi har ekstra busser klar, til hvis vi skulle komme i den situation, at vi har for lidt kapacitet. Under alle omstændigheder så glæder vi os bare til at få nogen kunder tilbage i bussen, siger hun.

Skolebusser må fyldes op

På skoleområdet sker der også ændringer, for regionens skolebusser må fra 6. april køre med fuld kapacitet. Det vil sige, at kapaciteten stiger fra de nuværende 50 procent til 100 procents kapacitet. Det sker for at sikre, at alle skoleelever kan komme i skole.

- Hvis vi ikke måtte køre med 100 procent i skolebusserne, så kunne vi ende i en situation, hvor der står skoleelever tilbage, der ikke kan komme med skolebussen i skole. Vi regner ikke med, at busserne bliver helt fyldt op, for flere af eleverne skal kun møde halvdelen af tiden, men nu har vi i hvert fald muligheden for at køre alle, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Mette Henriksen fra NT.

Det er kun restriktionerne omkring kapaciteten, der ændres efter påske. Alle passagerer skal stadig bære mundbind eller visir under rejsen og på stationer, busterminaler eller perroner.