01:02

Efter syv timers forsinkelse er flydekranen Samson endelig på vej med kontravægten til jernbanebroen over Limfjorden. Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

Foto: Jesper Bo Winther

Det er pladerne her, som skal samle støttebenene, der skal gribe fat under broen, så klappen kan hæves og sænkes. Foto: Jesper Bo Winther

1 af 5

Nu er kontravægten på vej

Kontravægten til jernbanebroen over Limfjorden er nu på vej. Den har været forsinket i dag, fordi der var problemer med de ben, der skal monteres på broklappen.

Planen var at den store kontravægt tidligt i morges skulle transporteres fra kajen ved Tunnelbassinet i Aalborg Havn til jernbanebroen med den nybyggede broklap, der kom på plads i lørdags.

TV2/NORD erfarer imidlertid, at der i 11. time er opstået problemer. Det der skulle have været en banal monteringsopgave af støttebenene på kontravægten, har udviklet sig til en alvorlig udfordring.

Nogle såkaldte mellemlægsplader, der skal samle og forlænge støttebenene, er overdimensionerede. De er 10 millimeter for tykke. Et lokalt smedefirma er mandag eftermiddag ved at fremstille nogle nye og tyndere plader.

Opdatering:

Kontravægten er nu på vej. Klokken 18.10 begyndte Samson at sejle afsted. Omkring klokken 18.30 vil broklappen på Limfjordsbroen blive hævet, så trafikken mellem Nørresundby og Aalborg vil blive spærret.

Det forventes, at det vil tage omkring et kvarters tid for Samson at passere Limfjordsbroen.

Ifølge TV2/NORDs reporter på stedet er der stimlet flere hundrede mennesker sammen på kajen for at se den store kontravægt blive løftet på plads.