Foto: Ib William Christensen

Nu kan hunden beskyttes mod Borrelia

Sommer er højsæson for de irriterende - og potentielt farlige - skovflåter. Men nu kan en ny vaccine beskytte de firbenede mod Borrelia-smitte.

4-årige Cujo kan godt begynde at glæde sig til et besøg hos dyrlægen.

Det har hans ejer Helle Nielsen nemlig tænkt sig at booke inden længe. For nu kan hunde blive vaccineret mod Borrelia.

- Det er jo bedre at forebygge end at skulle bruge en masse penge hvis hunden bliver syg, siger hun, da TV2/Nord møder hende på en af de daglige gåture i Strandparken ved Limfjorden.

Den lille - men potentielt farlige - skovflåt sidder klar på et græsstrå - særligt i varmt og fugtigt vejr - klar til at springe på sit offer. Og derfor er det også især jagthunde og hunde der bliver luftet meget i naturen, som er i risiko for at blive smittet med Borrelia.

Man skønner at mellem 15 og 20 procent af de danske skovflåter er smittebærere. En ny vaccine kan nu beskytte hunde mod sygdommen. Alligevel vil dyrlæge Berit Sørensen ikke anbefale vaccinen til alle hundeejere:

- Nej, det vil jeg ikke. Hunde der luftes i skoven og naturen hver dag kommer hjem med flåter i pelsen - der vil jeg anbefale vaccinen. For hunden vil på et eller andet tidspunkt blive bidt af en flåt der bærer Borrelia-smitten, forklarer dyrlæge Berit Sørensen fra Aalborg Dyrehospital til TV2/Nord.

Du kan læse meget mere om skovflåten, og hvad du skal gøre, hvis du - eller din hund - bliver bidt, på linkene herunder.

[color=#0000ff" size="3" face="calibri]http://www.skovflaat.dk/[/color]

[color=#0000ff" size="3" face="calibri]http://www.ssi.dk/Service/Sygdomsleksikon/B/Borrelia%20infektion.aspx[/color]