Foto: Ib William Christensen

Nu kommer tøvejret - Pas på i trafikken

Flere steder i Danmark ligger der stadigvæk sne, men de kommende dages tøvejr kan skabe farlige situationer i trafikken.

Der er gode chancer for, at hele Danmark i morgen aften kan fejre nytåret uden det helt varme tøj. Efter længere tids frostvejr og sne, så er det kolde vejr nu på retræte.

- Det er tøvejret, der er over os, og det vil være over os de næste mange dage. Også om natten kan vi forvente temperaturer over frysepunktet, lyder meldingen, siger meteorolog Klaus Larsen fra DMI til Ekstra Bladet.

Men på trods af mildere vejr og mindre frost, så skal specielt nordjyderne stadig være opmærksomme i trafikken.

- Her i morgentimerne er der stadig risiko for, at der er frost i vejbanerne, selv om vi er over frysepunktet. Og der kan også være mindre biveje med sne, så man skal stadigvæk passe på - specielt i den østlige del af Danmark og det nordlige Jylland, vurderer Klaus Larsen fra DMI.

Hos Vejrdirektoratet deler man den holdning.

- Stort set hele Danmark er blevet saltet henover natten, så vejene skulle gerne være fine, sorte og farbare, når man begiver sig ud i løbet af dagen. Men der kan stadigvæk være en del steder, hvor man skal passe på, opfordrer Jakob Riis, vagthavende ved Vejdirektoratet.