Foto: Søren Bidstrup / Scanpix (Arkivfoto)

Nu skal rollemodeller få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse

Mandag besøger elever fra erhvervsuddannelser en række nordjyske folkeskoler. De skal inspirere folkeskolernes afgangselever til at tage en erhvervsuddannelse.

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling og Erhvervsskolernes Elevorganisation vil øge folkeskoleelevernes kendskab og motivation til at søge en erhvervsuddannelse. Derfor har de nu skudt en rollemodels-kampagne i gang, hvor elever fra erhvervsuddannelserne skal inspirere de unge til at vælge en erhvervsfagliguddannelse.

I dag besøger rollemodellerne tre nordjyske folkeskoler i Aalborg: Byplanvejens Skole, Klarup Skole og Skansevejens Skole.

- Det er unge, der kender hverdagen på erhvervsuddannelserne og selv har stået over for valget af en ungdomsuddannelse, som er de bedste til at fortælle. Ung-til-ung-relationen kan noget, som hverken forældre eller lærere kan, og med rollemodelkampagnen får de ældste folkeskoleelever både nogen at spejle sig i og et klarere billede af erhvervsuddannelserne, siger minister for Børn, Undervisning og Ligestilling Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Læs også Flere unge skal vælge erhvervsuddannelser

Da landets niendeklasseelever i foråret 2016 skulle vælge ungdomsuddannelse, valgte 18,4 procent en erhvervsuddannelse, mens 74,3 procent valgte en gymnasial uddannelse. Det er derfor, at Erhvervsskolernes Elevorganisation har uddannet omkring 60 rollemodeller, som er elever på de merkantile, tekniske og social- og sundhedsfaglige erhvervsuddannelser.

I løbet af efteråret vil rollemodellerne besøge 300 af landets folkeskoler. I morgen besøger de endnu tre nordjyske skoler – denne gang i Nibe.