LIGE NU:

Ny AaB-træner: Lynge søger nordisk løsning

AaB-direktør Lynge Jakobsen leder efter en langsigtet, dygtig og nordisk løsning, når den skotske træner Bruce Rioch stopper i SAS Liga-klubben til nytår.

Det skal være en dygtig træner. Formentlig en fra Norden. Og helst en længerevarende løsning end den nuværende.
Det er det tætteste, AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen vil komme klubbens kommende træner, efter det tirsdag blev offentliggjort at samarbejdet med Bruce Rioch ophører til nytår.

- Jeg leder efter en dygtig træner i Norden. Jeg tror ikke, vi rent geografisk kommer ud over Norden. Det har jeg ikke fantasi til at forestille mig. De danske trænere er dygtige nok til at træne i AaB, hvis vi kan få en eller anden, vi gerne vil have, siger Lynge Jakobsen til Ritzaus Bureau.

AaB's nuværende træner Bruce Rioch tiltrådte denne sommer på en halvårig kontrakt. Den næste træner kommer formentlig til at blive en mere langsigtet løsning.

- Jeg leder efter en længerevarende løsning, end det måske var med Bruce. Jeg knokler for at finde den rette for AaB, siger AaB-bossen.

Lynge Jakobsen påpeger gang på gang, at afskeden ikke skyldes de svigtende resultater i SAS Ligaen, hvor AaB indtager en plads under nedrykningsstregen.

- Det er ikke målt på resultaterne. For hvorfor skulle vi så vente til vinter. Vi er ikke tilfredse med vores placering i ligaen. Men det er ikke bare trænerens skyld. Det kan være, jeg har en andel i det, og det har spillerne og flere andre også, mener Lynge Jakobsen.

AaB har i efteråret kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League, og det opvejer de dårlige hjemlige resultater, mener nordjyden.

- Det skal ses med en bredere pensel. Vi kvalificerede os til Champions League, det var en forholdsvis stor indfrielse af forventningerne med de økonomiske og sportslige muligheder, det giver. Vi er stadig med i pokalturneringen. Men vi er alle i AaB enige om, at vi ligger for lavt og ikke har præsteret godt nok i SAS Ligaen. Det er vores hovedmål nu, siger han.

Bruce Riochs sidste kamp som cheftræner for AaB bliver Champions League-opgøret på udebane mod Manchester United den 10. december.

- Det er der ikke en vældig masse dramatik i. Jeg fik i sommer overtalt Bruce til at komme i et halvt år, og det gjorde vi helt bevidst, fordi vi som danske mestre gerne ville have en erfaren træner ved roret i AaB's europæiske kampe. Dengang aftalte vi et halvt år, men nu er vi blevet enige om at stoppe samarbejdet, forklarer Lynge Jakobsen, der ikke ønsker at gå ind i detaljerne omkring, hvorfor samarbejdet stopper.
Det er et internt anliggende, forklarer han.

/ritzau/

Carina Cassøe Krüth

play Endnu en nordjysk OL-deltager skal i aktion i dag - kan du gætte hvem?

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Fie Udby Erichsen

play OL-Fie om barndommen i Hobro: - Jeg var ikke til at trække hjem fra roklubben

20190304-100901-5-1920x1279we (1)

To ponyer på afveje – bil påkørte den ene

Carina Cassøe Krüth

play Endnu en nordjysk OL-deltager skal i aktion i dag - kan du gætte hvem?

Valgren kører enkeltstart som dreng

play Valgren cykler til OL for første gang: Har siddet i sadlen, siden han var 12 år

Til forsiden

Til forsiden