LIGE NU:

Ny arvelov med mange nyheder

Fordelingen af arv mellem børn og forældre ændres

Den nye arvelov, som træder i kraft den 1. januar 2008, laver om på fordelingen af arv, og det kan få konsekvenser for dig og din familie.

Sådan lyder budskabet fra filialdirektør i Handelsbanken i Aalborg Ole Dahl Nielsen.

Blandt andet vil fordelingen af arv mellem børn og forældre ændres. Ægtefællen står til at få en større del af arven, også uden at der er skrevet et testamente, og børnene får krav på mindre.

- Før arvede ægtefællen en tredjedel, hvis der ikke var skrevet et testamente og børnene to tredjedele. Efter den 1. januar 2008 vil ægtefællen få halvdelen og børnene den anden halvdel, hvis der ikke skrives et testamente, fortæller Ole Dahl Nielsen.

Nyt omkring samlevende

I forhold til samlevende er der også flere nyheder, som det er vigtigt at forhold sig til. Mange er af den opfattelse, at de per 1. januar 2008 automatisk får arveret efter hinanden. Men det er her vigtigt at vide, at netop denne del blev taget ud af det oprindelige lovforslag.

- Samlevende får således ikke arveret efter hinanden, men man kan tilgodese hinanden ved at oprette et testamente - og med de nye regler kan man sikre hinanden på en måde, der ligner de regler, der findes for ægtefæller, siger Ole Dahl Nielsen.

Ikke alle rettigheder kan dog overføres til at gælde samlevende par. Retten til at sidde i uskiftet bo kan eksempelvis ikke komme til at gælde samlevende. Og derudover er der en række krav, der skal være opfyldt, for at man betragtes som samlevende.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden