Seneste nyt:

Ny cykelparkering til pendlere

Nu bliver det muligt at leje en cykelboks i Aalborg, så man ikke risikerer, at cyklen bliver stjålet, mens man er på arbejde.

Cyklister i Aalborg får nu mulighed for at leje en aflåst cykelboks til deres cykel. Formålet er at give pendlere og brugere af kollektiv transport bedre mulighed for at kombinere deres daglige pendling med cyklen.

Cykelboksene giver mulighed for at opbevare cyklen i tørvejr, samtidig med, at der også er plads til at opbevare cykelhjelm og cykeltøj i ly for regn.

- Vi ønsker, at gøre det let og enkelt at bruge cyklen sammen med andre transportformer. Cykelboksene er et nyt og ekstra tilbud, der skal være med til at fjerne nogle af de praktiske forhindringer, der i dagligdagen kan gøre det besværligt at vælge cyklen. Boksene er et skridt i den rigtige retning" udtaler rådmand for Teknik- og Miljøforvaltningen Mariann Nørgaard.

Boksene er placeret på samkørselspladsen på Universitetsboulevarden. Samkørselspladsen har netop gennemgået en større udvidelse og renovering, så der er gode gratis muligheder for at parkere sin bil der. Fra samkørselspladsen er der god cykelstiforbindelse til midtbyen via den nye cykelsti langs busvejen, der åbner i december. På regnvejrsdage har cyklisterne mulighed for at tage bussen fra det nye stoppested på busvejen, der anlægges nedenfor pladsen.

Boksene udlejes for 400 kr. årligt og brugerne får udleveret deres egen nøgle til deres egen boks. Der er i alt opsat 12 bokse, der udlejes i et år af gangen efter først til mølle-princippet.