LIGE NU:

Ny ekspresbus på vej i Aalborg

Fra starten af februar indsætter Aalborg Kommune en ny ekspresbuslinje mellem midtbyen og universitetet som et forsøg.

Den 3. februar ruller ekspresbuslinjen 20E for første gang mellem Aalborg midtby og Aalborg Universitet. Det sker som et forsøgsprojekt frem til sommerferien.

Normalt kører bus 2 på strækningen, og det er en af de mest benyttede buslinjer i Aalborg med masser af passagerer hver dag. Det skal den nye ekspresbus afhjælpe.

- Der er rigtigt mange, der dagligt benytter bussen mellem Aalborg midtby og universitetet, og derfor er det så vigtigt, at der er gode busforbindelser. Det er grunden til, at vi nu afprøver, om der er basis for at køre en ekspresbus om morgenen og om eftermiddagen, så man kan komme hurtigt frem og tilbage. Jeg tror, at der er mange studerende, der vil sætte stor pris på den nye buslinje, siger Mads Duedahl (V), der er Rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Den nye ekspresrute kører hvert kvarter i myldertiden om morgenen og eftermiddagen. Om morgenen går ruten mod universitetet, og om eftermiddagen går busserne tilbage mod midtbyen.

Til sommer, når forsøget stopper, skal det vurderes, om buslinjen skal gøres permanent. Det kræver, at der i gennemsnit er minimum 35 passagerer på hver afgang.

Busturen med linje 20E kommer til at tage 15 minutter, og det er tre minutter mindre end bus 2, der normalt kører på ruten.