Ny flyrute på tegnebrættet: Aalborg-New York

Norwegian bliver de første til at forbinde Jylland med Nordamerika med en direkte flyrute.

En weekendtur til New York kan i den nærmeste fremtid blive en ny dille blandt nordjyderne. For nu bliver det snart muligt at flyve til New York fra Aalborg lufthavn med flyselskabet Norwegian. Det skriver business.dk

Norwegian har bestilt en ny variant af det store Boeing 737-fly, som gør det muligt at åbne langdistanceruter fra mindre lufthavne. Helt konkret hedder flyet Boeing 737-Max, og det bliver lanceret i 2017. Flyet er smallere end andre langdistance fly, men har stadig kapacitet til at flyve over Atlanten til den amerikanske østkyst. Flyet kan flyve 7000 km på grund af nye og mere effektive motorer. Norwegian er den første kunde i Europa, der har bestilt Boeings nye fly.

-Vi skal jo flyve billigt, og skal man flyve over Atlanterhavet, så skal prisen gerne holdes under godt 150 dollar per vej. Vi kommer til at flyve til de lidt mindre lufthavne i USA, men for fritidsrejsende er det ikke så afgørende, om man kommer til at lande 45 minutter nord for Manhattan, siger Bjørn Kjos til business.dk

I Aalborg lufthavn er der ægte jubel. Lufthavnsdirektøren Søren Svendsen fortæller til business.dk, at de har været i dialog med Norwegian om muligheden for et langdistancefly. Direktøren glæder sig også over, at Aalborg Lufthavn bliver den første, der forbinder Jylland med USA. Og Lufthavnsdirektøren håber, at den første langdistancerute kommer til at tiltrække endnu flere nye ruter.

-Trafik avler trafik. Da KLM åbnede ruten til Amsterdam, troede vi, at der var grundlag for 30.000 passagerer om året på ruten. Sidste år var der 154.000, og det vokser i år. Og siden da har Turkish Airlines åbnet til Istanbul og Lufthansa til Frankfurt, så nye ruter er med til at sætte os på landkortet, siger Søren Svendsen.