Foto: Per Frank Paulsen

Ny fond overtager Solhaven

Allerede søndag overtager en ny fond driften af det omstridte socialpædagogiske opholdssted Solhaven i Farsø, der netop er gået konkurs.

Fonden hedder, Himmelbo Fonden, og overtager en del af medarbejderne fra Solhaven og vil desuden overtage nogle af Solhavens bygninger.

Således kan de 13 unge, der er tilknyttet Solhaven, fortsat blive boende og fortsætte deres ophold.

- Vi har gennem længere tid fulgt med i Solhaven, og det er gået op og ned, men selve overtagelsen og forhandlingerne omkring det, der sker nu, er gået meget hurtigt, siger leder Trine Hounsgaard Pfeiffer.

Hun understreger, at den nye institution intet har med Solhaven og den forestående retssag mod flere tidligere ansatte at gøre.

- Det er tilfældigt, at tingene lige nu falder sammen. Altså med overtagelsen og retssagen. Men det har intet med hinanden at gøre, siger Trine Hounsgaard Pfeiffer.

Himmelbo Fonden er under tilsyn fra Vesthimmerlands Kommune og har netop fået midlertidig godkendelse til at fortsætte driften.

Himmelbo Fonden er en selvstændig fond stiftet af Fonden Kanonen som har domicil i Favrskov kommune. Kanonen har siden 2002 drevet et opholdssted for børn og unge og beskæftiger i dag ca. 110 medarbejdere og har egen skole. Kanonen har samme målgruppe som Solhaven.