LIGE NU:

Ny formand for Rejsekort

Fremtidens billet - Rejsekort A/S - får ny bestyrelsesformand. Det bliver administrerende direktør i Energinet.dk, Peder Østermark Andreasen.

Fælles rejsekort-system
Han kommer til at stå i spidsen for trafikselskabernes fælles rejsekort-system, som skal indføres over hele landet i løbet af de kommende år.

Til bus, tog og metro
Rejsekortet, der er på størrelse med et dankort, skal gøre det lettere, hurtigere og mere ligetil at tage bussen, toget og metroen.

Næste år
De første kunder skal tage rejsekortet i brug i begyndelsen af næste år, og den nye bestyrelsesformand skal styrke det arbejde.

Tidligere formænd
Oprindelig var det trafikselskaberne, der på skift varetog formandsposten, men 1. juli blev daværende bestyrelsesformand DSB-direktør Bjørn Wahlsten, ansat som administrerende direktør i et forsøg på at få rettet op på forsinkelser af rejsekortet i kølvandet af blandt andet leverandørproblemer.
Frem til valget af Peder Østermark Andreasen har Johannes Sloth, direktør i trafikselskabet Movia, fungeret som formand.

Installation
Inden rejsekort bliver landsdækkende, skal der installeres udstyr på over 400 stationer og i mere end 3000 busser, ligesom informationskampagner om kundernes brug af rejsekort vil løbe af stablen.
/ritzau/