Foto: TV2/Nord

Ny forskningschef på Aalborg Sygehus

Lars Hvilsted Rasmussen går fra at være konstitueret til at være fast forskningschef

Lars Hvilsted er uddannet speciallæge i kardiologi og intern medicin. Nu skal han i fremtiden være forskningschef på Aalborg Sygehus - en stilling, som han siden april 2010 har haft på konstitueret basis.

- Med fastansættelsen af Lars Hvilsted Rasmussen har vi fået en forskningschef med stor ledelseserfaring og tæt kontakt med sygehusets professorer, forskningsansvarlige og afdelingsledelser. Lars Hvilsted Rasmussen har som konstitueret forskningschef vist fremdrift i forskningen, og ikke mindst sikret et godt samarbejde med universiteterne i Århus og Aalborg. Samtidig er han en aktiv og internationalt anerkendt forsker med et stort netværk, siger direktør Jens Ole Skov.

- Forskning og innovation er for mig det mest interessante, spændende og udfordrende, man ledelsesmæssigt kan beskæftige sig med på et sygehus. Mine ambitioner er, at sygehuset skal markere sig på såvel nationalt som internationalt niveau. Det kræver en proaktiv forskningsstrategi, som stadigt skal udvikle forskningen på Aalborg Sygehus, og som skal sætte fokus på og give gode rammer for sygehusets forskere, siger Lars Hvilsted Rasmussen.

Lars Hvilsted Rasmussen skal de kommende år være med til at etablere et nyt klinisk institut på Aalborg Universitet.