Foto: Jesper Bo Winther

Ny mesterlæreordning skal få unge ind på erhvervsuddannelser

En kampagne skal sætte fokus på Ny mesterlærerordningen. Ordningen er for de elever, der foretrækker mere praktisk undervisning i deres erhvervsuddannelse.

Mange unge lærer bedst gennem praktisk arbejde og undervisning. Derfor får de nu mulighed for praktisk oplæring ude i virksomheder i den første del af uddannelsen på erhvervskolerne.

To virksomheder i Nordjylland er en del af ordningen med eleverne på erhvervskoler. 

- Fordelen for os det er, at vi kan få ham ud og få ham prøvet af, se om han kan de ting og så få fagligheden prøvet af, siger Martin Linneman, der er mester og anlægsgartner i Buus & Company. 

Den nye ordning kan bruges til 92 af 105 erhvervsuddannelser. Eleverne skal så vidt muligt være det første år hos mester i stedet for at tage det traditionelle grundforløb på en skole. Derfor er det også nødvendigt, at eleverne får en skriftlig uddannelsesaftale med en virksomhed, før de kan starte på Ny mesterlæreordningen og få løn gennem hele uddannelsen. 

Ordningen passer til dem, der vil hurtigt ud på en arbejdsplads eller hvis man er lidt ældre og er vant til en fast lønindkomst der er højere end SU. 

TV2 Nord besøgte fredag Buus & Company, hvor den tidligere udsendt soldat Mads Lynge på 33 år er i praktik som anlægsgartner. For ham er det perfekt, at han ikke skal sidde på en skolebænk.

- Skolebænken den er ikke lige mig. Så vil jeg hellere ud og lave noget fysisk arbejde, siger Mads Lynge. 

Se praktikanten, Mads Lynge fortælle, hvordan det er at arbejde gennem sin uddannelse i fredagens indslag i Nordjylland Live. 

02:27 Luk video