Seneste nyt:

Ny post: Karsten går i fodsporet på politisk forbillede

Nordjyske Karsten Lauritzen glæder sig over sin nye titlen som gruppenæstformand i Venstre - og sender tanker til sin forgænger, nordjyske Christian Mejdal.

Selvom Anders Fogh gjorde det, da han blev valgt til formand for Venstre, er der ikke tradition for, at gruppe- og partiformand er samme person. Men sådan er det nu igen, Jakob Ellemann-Jensen sætter sig på begge poster, mens nordjyske og tidligere skatteminister Karsten Lauritzen sætter sig på posten som næstformand for Venstre. 

Det var nordjyske Christian Mejdahl, der tilbage i perioden fra 1990 til 2001 var næstformand for Venstres folketingsgruppe - og senere, fra 2003 til 2007 formand for Folketinget.

- Christian Mejdahl var et af mine politiske forbilleder. Jeg kørte med ham til kredsbestyrelsesmøder i Himmerlands-kredsen. Og Christian, ham kan man lære meget af. Noget af det, jeg har lært af ham, det vil jeg bruge som gruppenæstformand, og det er blandt andet at aflaste og beskytte gruppeformanden, siger Karsten Lauritzen.

Aktiv næstformand

Karsten Lauritzen havde ellers offentlig meldt ud, at han var interesseret i at blive ny gruppeformand. Han bliver i stedet næstformand for Venstres folketingsgruppe.

- Jakob har ønsket som partiformand at komme til at kende gruppens medlemmer bedre, og det tror jeg grundlæggende er klogt af ham, siger Karsten Lauritzen.

 

Men Karsten Lauritzen bliver en mere aktiv gruppenæstformand end normalt, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Gruppenæstformanden vil få udvidet sine opgaver, al den stund at jeg også skal rejse rundt i Danmark og tale med vores foreninger, lyder det.

- Det er et arbejde, jeg glæder mig til, og der skal nok være nok at lave. Jeg tror, en af de ting vi har brug for i Venstre er, at snakke mere med hinanden, sørge for at vores gruppemøder er lukkede og man taler åbent og ærligt om, hvad man mener politisk. Diskutere politik og hjælpe hinanden så vi også hjælper partiet. Og det med at kaste sig over ting, der er svært, det har jeg fire års erfaring med som skatteminister, fortæller Karsten Lauritzen.

Han håber ikke, at den nye titel betyder, at arbejdspresset bliver så så stort, at han ikke i så høj grad som tidligere kommer hjem til baglandet i det nordjyske.

- Det er ikke min ambition, men der er selvfølgelig nogle ting her på Christiansborg, som jeg bliver nødt til at tage mig af, siger den nyvalgte nordjyske næstformand for Venstre.

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

270122 V1 19 IN Festival og markedssommer i vente Still

play Festivalleder og håndboldklub glæder sig over genåbning

Estaldo

Nordjysk mæglerfirma sikrer millioninvestering i Løvens Hule

25_seconds

gallery Stormturister trodser vinden: - Det er lidt vildt det her

40_percent

play Anklager: - Politiets anholdelse forhindrede masseskyderi

Til forsiden

Til forsiden