00:54

To nordjyske spillesteder har fået genvalg som regionalt spillested. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Ny pris til musiktalenter

Spar Nord går endnu mere til musikken. I forvejen er man med til at uddele den nordjyske Rock Nord pris og nu indstifter banken en landsdækkende musikpris til unge talenter inden for musikken.

Med indstiftelsen af Spar Nord Musikpris ønsker banken at bakke op om landets musikalske vækstlag. Musikplatformen Local Heroes bliver den musikalske motor bag prisen, og Fallulah, Carpark North, Dúné og Specktors er med til at udpege vinderne i samarbejde med publikum.

Der er både kroner, spotlys og studietid at hente for vinderne af den nye musikpris, Spar Nord Musikpris. Sigtet er at hylde kreative ildsjæle rundt om i landet i samarbejde med både publikum og kendte danske kunstnere.

- Vi ønsker at bakke op om de mennesker, som tager initiativ og skaber noget i deres lokalområder. Det er dem, som holder det hele i bevægelse. Her spiller musikere en væsentlig rolle, for sunde musikmiljøer forplanter sig i en række andre aktiviteter rundt om i byerne. Det er oplagt for Spar Nord at støtte de lokale musikere, da vi jo selv er meget lokalt forankret, siger John Lundsgaard, bankdirektør i Spar Nord.

Spar Nord Musikpris bliver uddelt i samarbejde med platformen Local Heroes. En platform, hvor etablerede kunstnere finder lokale opvarmningsnavne via afstemning fra det lokale publikum. Gennem det næste år er det Fallulah, Dúné, Carpark North og Specktors, som udbyder opvarmningsjobs i Local Heroes.

- Det er fantastisk at få muligheden for at give en hånd til de mange unge bands, som kæmper for deres musik rundt omkring i Danmark. På den måde er Local Heroes et vildt vigtigt projekt. Der er så utrolig meget talent på den danske musikscene, men det er ikke let for alle at komme igennem nåleøjet. Så vi giver nye bands chancen for at overbevise vores fans og håber i sidste ende, at vi kan være med til uddele Spar Nord Musikpris til et band, som kan bruge det som et væsentligt skridt frem i deres karriere, siger Søren Balsner fra Carpark North

Prisen består af 30.000 kroner og en weekend i Carpark Norths studie i København, og vinderen findes blandt de bands, som er blevet valgt som opvarmning for hovednavnene. Dúné, Specktors, Fallulah og Carpark North peger på deres bedste live-oplevelse blandt de lokale talenter. Herefter finder en jury bestående af Local Heroes' partnere den endelige vinder.

Publikumsprisen består af et 25.000 kroners gavekort til instrumentbutikken 4Sound. Her findes vinderen via en afstemning blandt de publikummer, som har oplevet koncerter med Local Heroes-navne gennem det seneste år.

- Netop fordi det handler om at støtte miljøerne omkring musik, kan vi ikke komme i tanke om bedre mennesker til at vælge kandidater end publikum og musikerne selv, siger John Lundsgaard.