Ny sikret institution på vej i Vesthimmerland

Danmarks første private instiution for særligt sikrede psykiatriske patienter er på vej i Farsø. Himmerlands Rådgivnings Center har bedt Vesthimmerlands Kommune om opbakning. Socialudvalget behandler ansøgningen i dag

Himmerlands Rådgivningscenter vil bygge en ny sikret institution med plads til 5 voksne psykiatriske klient et sted i Vesthimmerland.

- Det er den første i privat regi. Den eneste vi kan sammenligne os med er Kofoedsminde på Lolland, siger Jørgen Toft Christensen, Centerleder ved Himmerlands Rådgivningscenter.

Rådgivningscenteret vil gerne have mulighed for at fastholde klienterne i deres vante omgivelser. Der bliver lidt flere klienter i kommunen, men dem der kommer er ikke mere syge, end dem der behandles i forvejen.

- De er ikke mere kriminelle eller mere syge end dem vi har i forvejen. De trænger bare til bedre tilbud og omgivelser, end dem vi kan give dem i dag, siger Jørgen Toft Christensen.

Vesthimmerlands Kommune er i forvejen hjemsted for 23 bo- og opholdssteder. Socialudvalgsformanden forventer først, at der bliver snak om institutionen, når man finder en fysisk placering til nybyggeriet.

- Det er jo ligesom med vindmøller. Alle vil gerne have den slags institutioner, men ingen vil have dem i deres baghave, siger Kurt Friis Jørgensen(Venstre), Socialudvalgsformand, Vesthimmerlands Kommune.