Ny terrasse skal fjernes

En fåreavler på en gård ved Louns Bredning i Himmerland har fået besked på at fjerne en terrasse ved sit hus, fordi ejendommen befinder sig i strandbeskyttelseszonen.

Anna Solveig Rosengreens gård ved Louns Bredning ligger på en skråning ned mod fjorden. Her ønskede hun at bygge en terrasse i forbindelse med udgang fra køkkenet.

- Jeg ved jo godt, at jeg bor i strandbeskyttelseszonen, så jeg kontaktede Naturstyrelsen i Aalborg og fremsendte på opfordring en skitse af planerne og en beskrivelse af materialevalget.

Naturstyrelsen i Aalborg mente ikke, at der var noget i vejen for projektet, så byggeriet gik i gang.

Da Anna Solveig Rosengreen ansøgte skriftligt, var styrelsen flyttet til København, og de sendte to fuldmægtige for at se på forholdene.

Med begrundelsen om at terrassebyggeriet ændrer for meget på terrænets tilstand er gårdejeren blevet bedt om at fjerne terrassen igen.

- Jeg synes, at det er grinagtigt. Jeg mener, at det her er misforstået udnyttelse af lovgivningen, siger borgmester i Vesthimmerlands Kommune Knud Kristensen.

I Naturstyrelsen siger vicedirektør Sven Koefod-Hansen, at strandbeskyttelseszonen er en fodbudszone, og at loven derfor bliver håndhævet restriktivt.

Miljøminister Kirsten Brosbøl mener ikke, at loven er for stram eller restriktiv.

- Jeg har som miljøminister ansvaret for, at de danske kyster og strande bliver ved med at være de perler, som de er. Men jeg kan da godt forstå, at enkelte husejere kan føle sig dårligt behandlt, siger hun.

Anna Solveig Rosengreen har klaget over afgørelsen til Miljø- og Naturklagenævnet.


Seneste nyt

fra Nordjylland