LIGE NU:

Ny træningsbane til buejægere

Jagt med bue og pil vinder frem i Danmark. Nu åbner Nordjyllands første 3D-bane for bueskytter i Hjallerup.

Jægere, der nedlægger deres bytte med bue og pil, kunne godt lede tankerne over på Robin Hood og Rambo og ren drengerøvs-action. Men for jægerne fra foreningen Nordjyske Buejægere, der holder til hos Hjallerup Jagtforening, er det en helt seriøs jagtteknik. 

Denne teknik kan de nu træne og forfine på en ny træningsbane - en såkaldt 3D-bane. På banen er der opstillet 15 skumfigurer af rådyr, gæs og ræve i faktisk størrelse. De er opstillet ude i almindeligt terræn i stedet for på en flad træningsbane.
 
- Der er træer, buske, vind, blæst og regn, og man er nødt til at skulle ud og prøve det i de omgivelser. Og så er det meget sjovere at komme herud og skyde i stedet for at stå inde i en hal, siger Jørgen Haller, der er buejæger og instruktør i buejagt.

Tidligere har de buejægerne fra Nordjylland trænet på en almindelig træningsbane i fladt terræn og med skydeskiver. Nu kan de komme derud, hvor blæst og regn påvirker skuddet, præcis som når de går på rigtig jagt.

Onsdag den 13. april skal Nordjyllands Politi tjekke og godkende banen til træningsbrug. Buejægerne fra Hjallerup forventer, at banen står klar til deres næste Åben Hus-arrangement, som ligger lørdag den 23. april.

Foreningen Nordjyske Buejægere har 38 medlemmer. For fem år siden, da foreningen blev dannet, var der blot 10 medlemmer. På landsplan er der i øjeblikket 1100 buejægere.